Redesing – fogelstad.org

Som en del av min utbildning fick vi elever i uppgift att göra en så kallad redesing på en valfri hemsida. Jag valde fogelstad.org som tillhör en förening vars syfte är att informera om den demokratiskola som några kvinnor ägnade sig åt mellan 1925 – 1954. Hemsidan har enligt mig mycket information med många onödiga undersidor. Det jag ville uppnå med en ny design var att förenkla navigationen, uppdatera logga, typsnitt och färger för att ge sidan en modern men samtidigt en tidsenlig känsla.

Så här ser hemsidan ut idag. Alla undersidor är uppbyggda på samma sätt med den klarblåa menyn, ljusblå bakgrund och den vita delen i mitten.

 

 

Ny design

Den nya designen är en så kallad hybridsida mellan en onepage och en traditionell sida. Startsidan består av genvägar till varje menyalternativ för att läsarna lätt ska få en överblick av sidan och hitta rätt information.

I den nya designen till sidan är bilder i fokus. med två nedtonade nyanser av gult och grön/blå för att ge en tidsenlig känsla. Typsnitten är också valda för att ge en tidsenlig känsla men ändå modernt.

 

En vit meny med färre alternativ, en bild på huvudbyggnaden som bakgrund och förenings logga i svartvitt. De två knapparna gör det enkelt för läsaren att bli medlem i föreningen eller få mer information.

 

Här syns de två huvudfärgerna som startsidan och undersidorna består av.

© Johanna Andersson